Transport & Logistiek

Voor veel ondernemers in de logistiek gaan er jaren voorbij dat ze geen advocaat nodig hebben. Gelukkig maar! Als die schadezaak of die vraag over dat contract er dan toch opeens is, dan wilt u toch iemand spreken die u op snelle en praktische wijze verder helpt? Iemand die uw probleem herkent en in het juiste kader weet te plaatsen. Kappert Legal is thuis in de logistiek en helpt u snel weer op weg.

Kappert Legal adviseert ook regelmatig logistieke dienstverleners over de inrichting van hun organisatie. Zo adviseerden wij dit voorjaar een logistieke dienstverlener die zijn aandacht wilde verleggen naar de e-fulfilment. Samen hebben wij gekeken welke voorwaarden het beste aansluiten bij zijn nieuwe onderneming en zijn specifieke wensen. Daar hebben wij vervolgens zijn standaardcontracten en offertes naadloos op laten aansluiten. Tot slot hebben we hem diverse praktische tips meegegeven.

Tip: betaalt de klant niet?

Als een klant facturen onbetaald laat, dan zal men veelal de neiging hebben om geen nieuwe opdrachten aan te nemen tot alle facturen betaald zijn. Het kan echter veel effectiever zijn om die opdracht wel aan te nemen en vervolgens een beroep te doen op het retentierecht. Met name als de AVC of de Fenex condities van toepassing zijn, dan komt aan de logistiek dienstverlener een ruim retentierecht toe, dat ook is in te roepen voor eerdere vrachten. En gaat uw opdrachtgever failliet? Dan zou het pandrecht uit de AVC of Fenex condities wel eens uitkomst kunnen bieden.

Wilt u uw voorwaarden eens laten bekijken door iemand die thuis is in de logistiek? Eens sparren over de aanpak van een hardnekkige debiteur? Bel ons dan gerust eens.