Profiel

Kappert Legal is één van het selecte aantal kantoren dat zich heeft gespecialiseerd in de logistiek. Wij richten ons daarmee op de sectoren Transport & Logistiek, Productie & Industrie en Haven & Handel.

Daarbij kunt u altijd rekenen op drie essentiële zaken:

Deskundigheid

Uiteraard zijn wij deskundig op het gebied van vervoerrecht, handelsrecht en de andere rechtsgebieden die de logistiek raken. Maar ons specialisme gaat verder dan het wetboek: wij kennen ook de actualiteit, de trends en de gebruiken in de logistiek. Dat praat wel zo makkelijk: wij weten wat er speelt.

Betrokkenheid

Als u te maken krijgt met een geschil dan gaat het om veel meer dan de hoogte van de schadevergoeding. Relaties, publiciteit, maar ook ouderwetse menselijkheid – alles speelt mee. U bent pas echt verzekerd van een passend advies, als uw advocaat weet waar uw belangen liggen. Kennis van uw onderneming en uw omgeving is daarbij zeer van belang. Wij komen daarom veel en graag bij onze cliënten over de vloer. Daar gebeurt het, niet achter ons bureau.

Bereikbaarheid

Als u contact zoekt met uw advocaat, dan wilt u contact met uw advocaat, niet met de receptioniste of de stagiaire. Een advocaat met wie je altijd rechtstreeks contact hebt dus. Een advocaat die snel terugbelt als hij een keer niet bereikbaar is.

De advocaat

Kappert Legal is in 2014 opgericht door mr. Jurgen Kappert. In de jaren daarvoor heeft hij zich vanuit verschillende invalshoeken met de logistiek bezig gehouden. Zo werkte hij als advocaat bij twee grote Nederlandse kantoren voor diverse logistieke opdrachtgevers. Als Legal Counsel bij North Sea Group (tegenwoordig: Argos Energies) hield hij zich bezig met de logistieke en handelsactiviteiten. Als zelfstandig ondernemer combineert hij nu alle aspecten van zijn ervaring.

Jurgen heeft de postdoctorale opleiding vervoerrecht aan de Grotius Academie cum laude afgerond. Jurgen is betrokken bij meerdere brancheorganisaties, schrijft voor diverse vakbladen en hij is als expert verbonden aan Logistiek.nl.

Altijd een antwoord

Uiteraard hebben wij niet op al uw vragen direct een antwoord. Ons kantoor is daarom onderdeel van een netwerk van specialisten. Zo heeft u toegang tot een breed scala aan juridische diensten, zowel in binnen- als buitenland. Dus wilt u bijvoorbeeld een nieuw WMS of TMS in gebruik nemen, dan hebben wij goede contacten met experts op het gebied van IT recht. Wilt u een distributiecentrum in Hongarije openen, dan helpen wij u graag verder. U heeft ondertussen één vertrouwd aanspreekpunt voor al uw juridische vragen.

Inschakeling door andere advocatenkantoren

Wij worden op onze beurt regelmatig ingeschakeld door andere advocatenkantoren. Zij hebben niet dagelijks te maken met logistieke vraagstukken en doen dan een beroep op onze expertise. Soms gaat dit op basis van een doorverwijzing, maar regelmatig vragen andere kantoren ons om op te treden in hun dossier. Daarbij zijn allerlei vormen van samenwerking denkbaar. Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.